STAD


KADİR HAS; ŞEHRİNKALBİ!

Kayserisporumuzun mabedi -Şehrin Kalbi- Kadir Has Stadyumu; Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Atatürk Spor Kompleksi içinde yer almaktadır.


Tamamen Türk mimar ve mühendisleri tarafından inşa edilen stadyumun projesi Kayserili mimarlar tarafından çizilmiştir. 06 Ocak 2007 de temeli atılıp 26 ayda tamamlanan ve 8 Mart 2009 de hizmete açılan tesisimiz 73 milyon liraya mal edilmiştir. Stadyum inşaatında toplam 4200 ton çelik kullanılmıştır, dört bir yandan çelik konstrüksiyonlarla çevrili statta rekor uzunlukta 232 metre çelik kafes kullanılmıştır.







Toplam 145.000 m2 arsa, 105.000 m2 inşaat alanına sahip tesisimizin etrafında 27.000 m2 yeşil alan bulunmaktadır.

Aynı zamanda bir sosyal yaşam ve alışveriş merkezi niteliğinde olan tesisimiz; 1 adet 100 kişilik restoran, 1000 m2 alışveriş merkezi, 2500m2 bireysel spor alanları, 2500 m2 idari bürolar ve 200 adedi kapalı olmak üzere 3000 araçlık otopark alanına sahiptir.

Seyirci, protokol, basın ve engelli bölümlerinin ayrı ayrı konuşlandırıldığı toplam 32.870 adet koltuk kapasitesine sahip olup, ihtiyaç halinde mevcut boş alanların değerlendirilmesi ile bu sayı 40.000 adede ulaşabilmektedir.

Kendisine ait kapalı otoparkı ve özel girişi olan çeşitli kapasitelere sahip 51 adet loca bulunmaktadır. Ayrıca kale arkalarında toplam 700 kişi kapasiteli 2 adet sponsor grup locası yer almaktadır.

Tribünlerin üst kısmına yerleştirilen 400 adet doğalgaz ile çalışan radyan ısıtıcı sayesinde sporseverlerin soğuk havalarda daha sıcak bir atmosferde müsabakayı izlemesi sağlanmaktadır.

Çim saha ölçüleri 68x105 M. olup, 26 km uzunluğunda ısıtma hattına sahip sistemle otomatik olarak zemin ısısı ayarlanabilmektedir. Zeminde mevcut drenaj sistemi sayesinde de yağışlı havalarda zeminde su birikmesine engel olunabilmektedir. 

Tesisimizde 3 adet jeneratör bulunmaktadır. Enerji kesintisi durumunda ups güç kaynakları kesintiyi hissettirmeden enerji yükünü devralır bu esnada 90 saniye içerisinde çekilen güç hesaplanarak ihtiyacı karşılayabilecek güçteki jeneratörler tam güçte devreye girer; jeneratörlerin tamamının arıza yapması durumunda bile 12 dk süresince tesisimizin tüm ihtiyacını karşılayacak enerji stoğu (UPS) bulunmaktadır.

Dünyada çok nadir kullanılan ve UEFA standartlarında inşa edilen tesisimizin bu özelliği Türkiye’deki benzer nitelikli tesisler açısından da bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

Tesisimiz Türkiye’nin en büyük ve en gelişmiş 69 M2 lik dev ekranlarından birine sahiptir. Skorbord olarak kullanılan bu ekranda; tanıtım filmleri, klipler her türlü tv yayını, sunum animasyonlar ve güvenlik kamera sistem görüntüleri yayınlanabilmektedir.

212 adet 2000W lık açıları saha içerisine kalibre edilmiş projektör bulunmaktadır. Yine UEFA standartlarında olan bu aydınlatma sistemi sayesinde sporcuların gölgesi oluşmadan aydınlatma yapılabilmektedir.

Stadyum içerisinde ve dışarısında toplam 460 adet yüksek çözünürlüklü kameralar mevcuttur. Tesisimizin oto kontrol ve güvenlik noktasında görüntüler 30 günlük kayıt altına alınmaktadır



Saha içerisinde 68 adet 2000 watt lık hoparlör ile 32 kanal kapasiteli mikser bulunmaktadır. Kuzey, güney, doğu ve batı tribünlerde bilgisayar kontrollü olarak istenilen seviyede ses yayını yapılabilmektedir.

Tesisimize ait mekanların tamamını kapsayan, kapalı ve açık alanlarda etkin kablolu ve kablosuz 100 megabit metro internet ve lokal network sistemi mevcuttur.

23 kapı ve 54 adet seyirci turnikesi bulunmaktadır. Bu sayede seyirci güvenliği açısından önem arz eden; 7,5 dakika gibi kısa bir sürede tesisimizin tamamı tahliye edilebilmektedir.

Tesisimizde toplam 4 adet soyunma odası mevcut olup; takım soyunma odalarında havuz ve masaj bölümleri de yer almaktadır. Ayrıca sporcuların gerekli hallerde iç mekanda ısınmalarını sağlamak amacı ile ısınma odaları bulunmaktadır. Tribünlerin müdahale açısından uygun bölümlerine konuşlandırılmış 9 adet ilkyardım odası mevcut olup UEFA kriterlerinde gerekli donanıma sahip ekipman ile tefriş edilmiştir.

Toplam 130 koltuk kapasiteli uygun ışık ve ses donanımına sahip basın toplantı odası gerçekleştirilen organizasyonlarla ilgili basın açıklamalarına ev sahipliği yapmaktadır. Çalışma kolaylığı açısından, oyun alanına yakın bir bölümde konuşlandırılan, toplam 16 adet çalışma masası bulunan foto muhabirleri çalışma ofisinde, muhabirler, kendilerine sunulan internet erişim hizmeti ile çalışmalarını anında merkezlerine ulaştırabilmektedirler.

Oyun alanını iyi bir açıdan görebilecek konumda tasarlanmış , toplam 320 personel kapasiteli basın tribününde, internet bağlantısının da hazır bulunduğu 70 çalışma masası ile misafir ettiğimiz basın mensuplarının hizmetine sunulmuştur.

Basın tribününün hemen arkasında, toplam 36 adet çalışma standını da bünyesinde barındıran dinlenme salonunda; basın mensuplarının çalışmalarına imkan tanımanın yanı sıra nezih bir ortamda ikramlar sunulması da mümkün olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder